Найкращі шляхи боротьби з проколами камер на велосипеді на Кіпрі

Published on 22th of July, 2024

99% усіх проколів велосипедних камер на острові Кіпр припадає на колючки, які продукуються бур'яном, який росте вздовж доріг. 
Шипи у даних колючок настільки потужні, що можуть проколоти навіть puncture-proof покришку велосипеда. Ці шипи є всюди на острові, уникнути їх неможливо. Інколи буває, що за 1 раз можна 10 шипів зловити на покришку. У цій статті розглянемо ефективні способи боротьби з цими колючками так, що проколюватися ви будете не частіше разу на рік.

Спосіб 1: Покупка спеціальних anti-puncture покришок для велосипеда. Замовити їх можна з bike24.com. Зазвичай їх випускає Швальбе.

Спосіб 2: Можна зробити з велосипедних коліс безкамерні, проте для цього потрібний спеціальний обід і знання. Вам можуть у веломагазині допомогти, але цей спосіб зазвичай теж має мінуси, оскільки шипи настільки потужні, що клей всередині покришки не завжди може заклеїти діру.

Спосіб 3: Залити герметик у велосипедну камеру. Для цього вам треба камера з Presta ніпелем, який можна зняти. Заливаєте герметик у камеру і ставите назад. Ймовірність пробиття зменшиться на 70-90%.

Спосіб 4: Додати у камеру або покришку до клею глітер. Це ефективно заклеїть будь-яку дірку у камері або покришці від шипів.

Спосіб 5: Купити спеціальний tape на aliexpress, який прокладається між камерою та покришкою. На моїй практиці, ймовірність пробиття зменшується до 1% (буває, що тейп може скластися у колесі, треба періодично перевіряти і поправляти його).

КОМБО: Тейм + герметик + глітер. З таким комбо вам не страшні будуть ніякі проколи.

Все, забуваємо про проколи на Кіпрі!